Libanese wrap met falafel en yoghurt dressing

Een wrap met falafel never gets old. De zachte wrap in combinatie met de knapperige groente en crispy falafel. Overheerlijk! Wist je dat het helemaal niet moeilijk is om falafel zelf te maken? Het recept vind je hieronder!

INGREDIËNTEN (voor 4 wraps)

  • 4 Libanese wraps

  • 400 gr kikkererwten

  • 3 tenen knoflook

  • 1 ui

  • 1 hand peterselie

  • 1 tl komijn

  • Peper en zout naar wens

  • 1 el tarwebloem

  • 4 el Griekse yoghurt

  • 50 gram spinazie

  • Tomaten en/of komkommer

BEREIDING

Snij de ui en twee tenen knoflook en bak dit een paar minuutjes in een pan met olie. Giet vervolgens de kikkererwten af en meng dit samen met het knoflook-ui mengsel, de tarwebloem, tweederde van de peterselie en de kruiden in een keukenmachine. Maak hier met je handen ongeveer 12-16 platgedrukte balletjes van en bak de falafel in een pan met olie goudbruin. Blijf ze regelmatig omkeren.

Voor de dressing meng je de Griekse yoghurt met een teen knoflook en de overige peterselie. Breng op smaak met peper en zout.

Beleg de wrap met een paar bladeren spinazie, tomaat en komkommer of een andere groente naar keuze. Leg hier ongeveer 3 of 4 balletjes falafel op en maak het af met de dressing. Bon appétit!